Tobiasen: "Wat dat betreft is deze fase een mooi visitekaartje"

Ole Tobiasen
Ole Tobiasen Foto: © Pro Shots

Ole Tobiasen heeft als interim-trainer de weg naar boven gevonden. De trainer staat na een moeilijke start inmiddels op de achtste plaats met de Friese club, waar hij in eerste instantie tegen degradatie vocht.

"We hebben rigoureuze beslissingen genomen die goed zijn uitgepakt, door te switchen naar een 1-5-3-2-systeem. Daarnaast hebben de spelers die in januari nieuw zijn gekomen frisse energie gegeven, nadat we met de Veermannen twee heel belangrijke spelers waren kwijtgeraakt. Ook toen we in februari maar bleven verliezen bleef de groep heel hecht", vertelt Tobiasen in gesprek met Voetbal International.

Komend seizoen is hij in principe weer assistent-trainer, maar Tobiasen heeft er nooit een geheim van gemaakt graag weer op eigen benen wil staan. "Natuurlijk is het wel fijn om te zien dat je het kunt, op eigen benen staan als trainer. Bij Almere City is me dat vorig seizoen ook gelukt, hoewel ik toen tot ieders verrassing ontslagen werd. Wat dat betreft is deze fase voor mij inderdaad een mooi visitekaartje."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand