Tobiasen over voorbeeldprof: "Dat zijn types die je graag wilt hebben"

Ole Tobiasen
Ole Tobiasen Foto: © Pro Shots

Ole Tobiasen volgde in februari Johnny Jansen op bij SC Heerenveen en werd interim-trainer van de Friezen. Na de zomer doet hij een stap terug en is Kees van Wonderen de nieuwe oefenmeester in het Abe Lenstra Stadion. Met FeanFan ging Tobiasen in gesprek over zijn manier van werken.

Tobiasen geeft aan dat hij zijn spelers probeert door te dringen dat voetbal meer vraagt dan alleen een veldtraining. "Kijk naar andere clubs, naar je idolen. Het maximale uit jezelf halen.", begint Tobiasen. "Dat wil ik terugzien, doordeweeks en in het weekend. Echt gretig zijn."

De Deen vindt dat dat een automatisme moet worden. Hij denkt ook dat sommige jongens in shock zouden raken als ze bij een andere club zouden gaan kijken. "Hier zie ik soms jongens na het ontbijt op de bank liggen. Dat moet er langzamerhand uit."

"Wie voor de training op de bank ligt, maar daarna een grote mond heeft omdat hij niet speelt, is bij mij aan het verkeerde adres", aldus Tobiasen die vaak Joost van Aken neemt als ideaal voorbeeld. "Die heeft het fantastisch gedaan. Niet alleen op het veld, ook binnen de groep als leider, in de kleedkamer. Een echte prof."

Hij vindt dat iedereen zich kan optrekken aan Van Aken. "Dat zijn types die je graag wilt hebben. Voor de training, na de training. Het moet normaal worden om zo intensief met je vak bezig te zijn, dat is onze standaard", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand