Tobiasen over Van Wonderen: "De onderlinge communicatie kon beter"

Ole Tobiasen voor de camera van ESPN
Ole Tobiasen voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Toen Ole Tobiasen begin 2022 begon aan zijn klus als interim-trainer van SC Heerenveen, werd er door technisch manager Ferry de Haan gezegd dat er in de zomer een nieuwe trainer zou komen. De oud-speler van de Friese club vond dat prima, maar wilde wel dat dit duidelijk werd gecommuniceerd richting de nieuwe hoofdtrainer.

"Ik wilde niet hebben dat de nieuwe hoofdtrainer zou zeggen: nu moet hij weer assistent worden, dat kan hij niet. Hij wil mijn functie", zegt Tobiasen tegen Ajax Showtime. "Uiteindelijk is dat wel een beetje gebeurd onder Kees (van Wonderen, red.). Ik had duidelijk gemaakt dat ik terug kon in mijn oude rol. Daar had Kees wel zijn twijfels over, bleek tijdens onze eerste gesprekken."

"Hij is een hele aardige man, maar de onderlinge communicatie in de staf kon beter, zodat het meer een eenheid werd. Ik miste soms de mooie gesprekken over voetbal." Tijdens het seizoen leerde Tobiasen Van Wonderen beter kennen. "Toen merkte hij dat ik echt achter hem stond. Hij hoefde niet te twijfelen of ik weer terug kon in mijn rol als assistent, integendeel. Daar is hij ook achter gekomen", aldus Tobiasen.

Lees meer:
0 reacties