Tobiasen: "Eigenlijk is het heel gek dat wij op deze plek staan"

Ole Tobiasen
Ole Tobiasen Foto: © Pro Shots

Van degradatiestress naar plek acht, SC Heerenveen is bezig aan een enorme opmars. Ole Tobiasen mag als interim-trainer nog altijd hopen op de play-offs.

"Eigenlijk is het heel gek dat wij nu op deze plek staan", aldus de interim-trainer in gesprek met Voetbal International. Een paar weken geleden speelde de ploeg zich pas veilig. "En nu praten we ineens over de play-offs om Europees voetbal. Sinds de winterstop is het gewoon een achtbaan geweest."

Kort na de winterstop werd hoofdtrainer Johnny Jansen ontslagen. "Toen ik werd aangesteld heb ik gezegd dat ik boven Cambuur wilde eindigen en nog voor de play-offs wilde gaan. Dat leek een tijdje onhaalbaar, maar het kan deze week allebei gebeuren. Dat is heel bijzonder", aldus Tobiasen, die merkt dat de sfeer rondom de club is omgeslagen.

"Eigenlijk ben ik nu al trots. Op de spelers, de staf. Ons hoofddoel was uit de degradatiezorgen komen, inmiddels zitten we in een fantastische serie en spelen we zelfs nog ergens om. De energie op de club is daardoor compleet veranderd. Binnen en buiten het stadion is iedereen weer positief, dat vind ik het mooiste", besluit de interim-trainer.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand