Tiny Hoekstra: "Ik denk minder dan eerst aan het buitenland"

Tiny Hoekstra
Tiny Hoekstra Foto: © Orange Pictures

Zondag werd de absolute topper in de Azerion Vrouwen Eredivisie gespeeld. FC Twente tegen Ajax betekende ook Fenna Kalma tegen Tiny Hoekstra. Beide speelsters zijn afkomstig van SC Heerenveen.

Hoekstra moest wel wennen toen ze in de zomer van 2021 overstapte van SC Heerenveen naar Ajax. “Er is wel tegen mij gezegd: houd er rekening met dat jij eerst op de bank start, dat jij ongeveer een half jaar nodig hebt om te wennen”, vertelt de 26-jarige Tiny Hoekstra uit Rinsumageest in De Leeuwarder Courant.

Het trainingsniveau is zoveel hoger in Amsterdam. “In het resultaat van wedstrijden ziet het niet altijd terug, maar je traint veel meer, dat is wel echt wennen", zegt Hoekstra. "En ook gewoon het ergens anders wonen, van het rustige Fryslân na het drukke Amsterdam. Al moet ik zeggen, ik woon nu in Oost, daar is het best rustig, dat viel mij mee.”

Hoekstra staat na zeven basisplekken in de Eredivisie op acht doelpunten en vijf assists. “Het gaat goed, ja", zegt ze nuchter, met gevoel voor understatement. "Het feit dat ik begon met gaf me vertrouwen en dan komt het goed." Het was voor de aanvaller geen verrassing dat ze belangrijk zou worden, maar wel wanneer. Bij Heerenveen scoorde ze op een gegeven moment ook aan de lopende band. "Ik heb daar een seizoen gehad waarin ik 27 keer scoorde, eigenlijk 28 keer, maar er staat één doelpunt op naam van iemand anders. Oh, 27 is ook prima."

Zondag trof ze haar oud-ploeggenoot Fenna Kalma tijdens de topper tegen FC Twente. “Het is wel leuk om tegen haar te spelen”, zegt Hoekstra. “Heel soms heb ik wel contact met haar, als zij een goede wedstrijd gespeeld heeft bij het Nederlands elftal of zo. En zij appt mij ook wel eens als ik goed gespeeld heb. En we hebben nog een groepje bij Heerenveen van ongeveer vier jaar geleden, met tien spelers. We doen één of twee keer in het jaar wat leuks met, ook met Fenna.”

Hoekstra denkt dat ze nog wel een stap hogerop zou kunnen maken, maar het buitenland trekt haar niet erg. “Ik denk minder dan eerst aan het buitenland. Dat komt ook door de verhalen die je hoort van speelsters. Mannen kunt het hele gezin meenemen. Vrouw, kind en de ouders kunnen ze elk weekend laten overvliegen, bij wijze van. Dat kan bij vrouwen nog niet”, weet ze. “Ik ben gehecht aan mijn familie en vriendinnen, dus als ik nu aan het buitenland denk dan denk ik ook: dan zit ik er waarschijnlijk een jaar lang helemaal alleen. Daar heb ik niet zoveel zin in..”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
11 Fortuna Sittard 20 -8 23
Bekijk de hele stand