Til over akkefietje met Nijhuis en Olsson: "Waarom zou ik vasthouden?"

Bas Nijhuis roept Guus Til
Bas Nijhuis roept Guus Til Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verloor donderdag met 2-0 bij PSV. Doelpuntenmaker Guus Til kreeg het in de tweede helft aan de stok met Bas Nijhuis. Aanleiding voor het akkefietje was een duel tussen Til en Simon Olsson. Beide spelers leken elkaar vast te houden, maar scheidsrechter Nijhuis floot voor een overtreding van Til. De PSV'er rende achter de arbiter aan en riep hem dingen toe.

"Bas was een beetje Oost-Indisch doof, dus ik bleef achter hem aan rennen", zegt Til tegen Voetbal International. "Later was hij aanspreekbaar, maar ik heb twintig minuten achter hem aangerend. Bas zei nog dat hij me wel hoorde, maar dat hij bij me wegrende omdat ik hoog in de emotie zat. Ik dacht nog: hij zal me toch geen geel geven?"

Til is van mening dat hij geen overtreding maakte op Simon Olsson. "Ik denk dat ik sneller ben dan Olsson, dus waarom zou ik vasthouden? Verder ben ik wel goed met Bas, hoor. In de heat of the moment mag je ook wel emotie tonen, toch?" De middenvelder merkte wel dat het moeizamer ging tegen SC Heerenveen. "De concentratie was er wel, maar de energie was minder."

Til vervolgt: "Dat is ook niet raar na zo'n intense wedstrijd. Het is alsnog knap dat we zo weinig kansen weggaven. Ik voelde het wel in de benen, hoor. Vandaag kwam het niet aanwaaien. Doordat we veel kansen misten, bleven we ertegenaan hikken en was het lang spannend."

De middenvelder geeft bij ESPN ook nog een analyse van zijn goal. "Ik weet als hij tweede paal valt, dat ik voor hem moet komen. Dat liet hij gebeuren. Heel moeilijk is de goal niet, maar je moet er wel staan. Je moet achter hem blijven, of contact met hem zoeken. Köhlert is niet de grootste, dus het is één van de twee. Hoe ik het deed weet ik niet, maar hij zat erin."

Lees meer:
0 reacties