Tieme Klompe blikt terug: "Indrukwekkend, die waren loeisterk"

Tieme Klompe
Tieme Klompe Foto: © Pro Shots

Tieme Klompe speelde een lange tijd in de verdediging van SC Heerenveen. De voormalig voetballer speelde liefst 160 wedstrijden in het shirt van de Friezen, al was een doorbraak van Klompe bij SC Heerenveen niet vanzelfsprekend.

"Met de beloften trainden we nog op het oude Sportpark Noord", vertelt Klompe in FeanFan. "Dan deden Piet Keur en Henny Meijer van het eerste weleens met ons mee. Dat was indrukwekkend, die waren echt loeisterk. Meijer was niet erg snel, maar als je dacht dat je 'm had, dan stak-ie een hand uit en kwam je nooit bij de bal."

Gertjan Verbeek schoolde de oud-voetballer om van aanvallende middenvelder naar centrale verdediger. Klompe krijgt bij toeval een kans in de verdediging, als Melchior Schoenmakers geblesseerd raakt. "Ik speelde een jaar of drie in de beloften en kreeg ook nog een meniscusblessure", gaat de oud-voetballer verder. "Op een gegeven moment had ik al contact om weer bij de amateurs van ACV te spelen en aan de studie te gaan."

"Zat ik na afloop in de gang, komt Foppe voorbij: 'Nou, dat weten we dan ook weer."
Tieme Klompe

"Gertjan stelde voor om het nog een jaar te proberen, tegen een kleine vergoeding en een autootje", vervolgt Klompe. "Toen brak ik ineens door. Zo is het een beetje gegaan. Ik heb wel een paar behoorlijke lessen gehad, hoor. Uit tegen Vitesse, met Machlas en Curovic in de spits. Verloren we met 4-1."

"Als jonge jongen dacht je: ik ben loeisterk. Dat wilde ik dan ook laten zien. Maar die mannen waren gepokt en gemazeld en blokten mij een paar keer. Potverdorie. Zat ik na afloop in de gang, komt Foppe voorbij: 'Nou, dat weten we dan ook weer", aldus Klompe.

Lees meer:
0 reacties