Thorsby geeft toe: ''Ik heb even getwijfeld toen Heerenveen kwam''

Morten Thorsby draagt sinds deze zomer het shirt van SC Heerenveen. De achttienjarige Noor werd als tweede aankoop van de zomer gepresenteerd en hoopt in Friesland de verwachtingen waar te maken.

Thorsby hoorde in maart voor het eerst dat Heerenveen geïnteresseerd in hem was. "Ze volgden mij al een poosje en in mei waren de eerste contacten", vertelt de middenvelder in de nieuwe FeanFan Magazine. "Ik heb gesproken met enkele mensen van de club en het voelde meteen goed. Ze hadden een duidelijk plan voor me klaarliggen. Er waren meer clubs geïnteresseerd, maar Heerenveen was de eerste die contact legde."

Zijn keuze stond al snel vast. "Hier in Noorwegen staat Heerenveen natuurlijk bekend als een club die goed is voor de ontwikkeling van jonge spelers", legt hij uit. "Ik heb nog contact gehad met Magnus Eikrem en Timmi Johansen, mijn ploeggenoot bij Stabaek, en die was heel positief. De keuze voor Heerenveen was dus niet zo moeilijk."

Toch heeft de Noor nog wel tijd nodig. "Ik heb niet de makkelijkste weg gekozen. Ik ben jong, woonde nog thuis en ineens sta je hier alleen in een land waar je de taal niet spreekt, waar je op jezelf aangewezen bent en moet je alles zelf regelen. Daar moest ik erg aan wennen en dat heeft me veel energie gekost."

"Ik heb even getwijfeld toen Heerenveen kwam. Ik hoefde niet zo nodig weg en had het goed bij Stabaek", erkent Thorsby. "Maar deze stap is belangrijk voor mijn carrière, dus heb ik vol overtuiging voor Heerenveen gekozen. Als je als speler stappen wilt maken, moet je dit doen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 NEC 7 -2 7
11 PEC Zwolle 7 -5 7
12 Vitesse 7 -5 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
Bekijk de hele stand