Thom Haye verklaart moeizame zege: "Komt voort uit gretigheid"

Thom Haye in actie tegen Heracles
Thom Haye in actie tegen Heracles Foto: © BSR Agency

Thom Haye vindt dat SC Heerenveen in sommige dingen wel wat volwassener mag worden. Dat vertelt hij in gesprek met ESPN.

De middenvelder geeft aan dat hij blij is met zijn assist bij de 0-2 uit een hoekschop. “We hebben veel aandacht besteed aan spelhervattingen omdat we vonden dat we daar te weinig uithaalden. Je ziet hier twee á drie jongens vrij en Pelle van Amersfoort kopt hem in.

Ook vond Haye dat SC Heerenveen die goal wel nodig hadden in die fase. “Ik vond dat we weer teveel teruggingen en ook wat slordiger werden. Heracles had toen weer een paar momenten dat het spannend werd.”

Wel weet hij dat te verklaren. “Ik denk dat vooral voortkomt uit een soort gretigheid. Wat je er vooral in ziet sluipen is dat Heracles best wel veel risico neemt, dus de ruimtes worden echt heel groot. Dan heb je af en toe spelers aan de bal en lijkt het wel of ze schrikken van de ruimte.”

Haye geeft aan dat zijn ploeg daar wel stappen in mag zetten. “Nu vind ik dat te vaak dat als we één kans hebben en die erin gaat dat het dan wordt alles of niets en krijg je die counter om je oren en daar mogen we wel wat volwassener in worden. Zodra we meer de controle kunnen houden. Dan komen de kansen vanzelf.”

Lees meer:
0 reacties