Thom Haye rekent op vertrek: "Kans groter van wel dan van niet"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Pro Shots

Het zijn spannende tijden voor Thom Haye. De middenvelder van SC Heerenveen is dichtbij een transfer naar Como, maar ook op interlandgebied zit er wat in de pijpleiding.

Zaterdagavond speelde Haye nog met SC Heerenveen gelijk tegen PEC Zwolle. "Het was een leuke wedstrijd om te spelen, maar het resultaat geeft geen goede weerspiegeling", blikt Haye na afloop terug bij ESPN. De bezoekers kregen de bal maar niet in de goal. "Wij kunnen het onszelf zoveel makkelijker maken. Het was vrij duidelijk waar het aan lag vandaag."

Mogelijk was het de laatste wedstrijd in Heerenveen-shirt voor Haye, die hard op weg lijkt naar de Serie B. "Het is erg concreet op dit moment, dus wat dat betreft speelt het wel serieus. Er moeten nog wel wat dingen gebeuren, maar ik acht de kans van wel groter dan niet", geeft hij eerlijk toe. "Ik heb er zelf niet veel invloed op, dus ik ga me er ook niet veel druk om maken."

Daarbij kan Haye ook nog zijn debuut maken voor een nationale ploeg. De 28-jarige Amsterdammer was recent in Indonesië om papierwerk in orde te maken om uit te mogen komen voor het land. "Mijn opa en oma komen daar vandaan, mijn vader is ook Indonesisch", legt hij uit. "Ik heb altijd wel verbondenheid gehad met Indonesië." Het land is momenteel actief op de Azië Cup, maar dat toernooi kwam te vroeg voor Haye, die hoopt in maart deel te nemen aan de WK-kwalificatie.

Lees meer:
0 reacties