Thom Haye reageert op afgeketste transfer: "Vond het heel jammer"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Pro Shots

Thom Haye heeft voor de camera van ESPN gereageerd op zijn afgeketste transfer. De middenvelder leek op weg te zijn naar het Italiaanse Como, maar dat ging niet door.

Haye geeft aan dat hij eigenlijk voor de wedstrijd bij Excelsior (3-0) al wist dat er op dat moment geen akkoord werd bereikt, ook niet vanuit SC Heerenveen: “Ik heb toen ook gezegd dat ik het heel jammer vond. Alleen heb ik mezelf ermee als ik geen gas blijf geven. Als dat is wat het is, dan zet ik de knop om en focus me gewoon op een sterk half jaar bij SC Heerenveen.”

Door deze hele transfersoap hield trainer Kees van Wonderen Haye uit de basis. Daar was de voetballer dan ook teleurgesteld over: “Ik vond het vandaag moeilijker om niet te starten dan dat die transfer niet doorging, want dat had ik al van mij afgezet. Als voetballer is het dan het lekkerste wat je kunt doen, gas geven op het veld.” De middenvelder vindt dat hij genoeg tijd heeft gehad om stil te staan bij het afketsen van de transfer en had graag in de basis gestaan.

De middenvelder betwijfelt of de wanprestatie in Rotterdam hem extra is aangerekend: “Zo kun je het vanuit allerlei perspectieven bekijken. Tegen PEC Zwolle hadden we het gevoel dat de transfer rond zou komen, en dan speel ik gewoon een sterke wedstrijd. Voor Excelsior wist ik al dat het niet door zou gaan,” aldus de SC Heerenveen-speler.

Lees meer:
0 reacties