Thom Haye krijgt goed nieuws: "Blij dat ik hier nu eindelijk ben"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Orange Pictures

Goed nieuws voor Thom Haye. De middenvelder van SC Heerenveen heeft bijna de Indonesische nationaliteit, zo melden Indonesische media.

Op een foto op Instagram is al te zien dat Haye in het Aziatische land is gearriveerd. De middenvelder heeft donderdagmiddag zijn naturalisatieprocesdossiers verwerkt op het DKI Jakarta Regional Office, van het Ministerie van Recht en Mensenrechten. Haye werd geboren in Amsterdam, maar heeft Indonesische grootouders.

Door deze naturalisatie kan Haye in de toekomst voor het nationale elftal van Indonesië uitkomen. In januari doet het land mee aan de Asia Cup, maar dat toernooi komt nog te vroeg voor de middenvelder. SC Heerenveen hoeft Haye dus niet te missen in de eerste weken na de winterstop. Hussein Ali is wel afwezig, want hij doet met Irak mee aan de Asia Cup in Qatar.

Haye heeft in gesprek met Super Spor gereageerd op het feit dat hij binnenkort voor het Indonesische elftal mag spelen: "Ik ben blij dat ik hier nu eindelijk ben. Het versterken van het Indonesische team zou heel leuk zijn. Ik ben hier om het proces te doorlopen en heb alle vertrouwen in een goede afloop", aldus Haye.

Lees meer:
0 reacties