Tevreden Sahraoui: "Voelt als de juiste club op het juiste moment"

Osame Sahraoui tegen Feyenoord
Osame Sahraoui tegen Feyenoord Foto: © Orange Pictures

In de winterstop moest SC Heerenveen snel schakelen. Amin Sarr werd verkocht aan Olympique Lyon en dus moest er een vervanger komen. Op de laatste dag van de transferperiode werd Osame Sahraoui nog naar Friesland gehaald. Het bleek een schot in de roos.

Dat de transfer zolang op zich liet wachten zorgde ook voor stress bij de aanvaller zelf, die uiteindelijk het heft in eigen handen nam. "Op 31 januari ben ik naar de leiding van Valerenga gestapt en gezegd dat ik echt toe was aan deze stap. Ik heb ze gevraagd het bod alsjeblieft te accepteren. Gelukkig is dat gebeurd, want het voelde nu echt als de juiste club op het juiste moment."

"Heerenveen heeft me bijzonder lang gescout", vervolgt Sahraoui in Voetbal international. "Omdat ik dat wist, ben ik de club zelf ook gaan volgen, ook om te weten te komen hoe ze spelen. Ik had me dus al een tijdje voorbereid en was daardoor heel enthousiast geworden over het idee om hier naartoe te gaan. Een competitie waar het niveau hoger is, een club die goed voetbal wil spelen, het klopte precies bij wat ik voor ogen had."

Toch is het allemaal wel even wennen voor de buitenspeler. "Mijn eerste transfer, voor het eerst zonder mijn ouders en voor het eerst buiten Noorwegen. Het zijn veel nieuwe dingen tegelijk, maar de aanpassing gaat me goed af. Het koken gaat oké en als ik er echt niet uitkom, dan vraag ik mijn moeder via FaceTime even om hulp", lacht Sahraoui.

Tot dusver heeft de smaakmaker van de Friezen het naar zijn zin in Heerenveen. "Als ik nu terugkijk, is het heel snel gegaan. Ik ben pas twee maanden in Heerenveen, maar het voelt veel langer. De groep is heel open, heeft me goed opgevangen en ik voel het vertrouwen van de trainer. Mijn startpositie is linksbuiten, maar daarvandaan mag ik zwerven en naar binnen trekken, precies wat bij me past. Daardoor heb ik ook een goede start beleefd. Op en naast het veld voel ik me op mijn gemak."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand