Ten Voorde wijst: "Er is maar een favoriet, dat is FC Twente"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

SC Heerenveen neemt het in de play-offs om Europees voetbal op tegen FC Twente. Het wordt een lastige wedstrijd, zo denkt Leon ten Voorde.

"FC Twente gaat nu met een heel goed gevoel naar de play-offs. Je hebt vier wedstrijden op rij gewonnen, een doelsaldo van 15-1, maar je begint donderdag gewoon op nul. En Kees van Wonderen kennende, die weet toch op de een of andere manier wel het een tegenstander heel lastig te maken" zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

De FC Twente-clubwatcher gaat verder: "FC Twente heeft dit seizoen niet van SC Heerenveen gewonnen. In de rest van het land is er maar een favoriet, dat is FC Twente. Maar je moet het eerst nog maar doen. Stel dat je Heerenveen verslaat, daarna wacht Sparta of Utrecht. Sparta is ook een vervelende ploeg. Het is nog geen uitgemaakte zaak, maar als je een favoriet aan moet wijzen en als je ook een ploeg aan moet wijzen die het verdient, dan is het Twente. Maar dat telt niet."

Ten Voorde is geen fan van de play-offs, zo geeft hij aan. "Ik heb de play-offs altijd verafschuwd, ze zijn gewoon niet leuk. Mensen zitten er vaak niet op te wachten, het is geforceerd. De play-offs om promotie en degradatie stellen nooit teleur, die zijn geweldig. Die om Europees voetbal, stadions zitten niet eens vol..."

"Het schijnt dat het volgend jaar wat anders is, dan gaat het om één wedstrijd", weet Ten Voorde. "Dat is wat eerlijker. Stel dat Twente dan de eerste wedstrijd thuis tegen Heerenveen wint, dan speel je de finale ook thuis. Dan heb je wel veel meer voordeel van het feit dat je de hoogst geklasseerde ploeg bent. Dat gebeurde in coronatijd ook, dat lijkt me wat eerlijker", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 PEC Zwolle 5 -1 7
11 Heracles Almelo 5 -2 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 Ajax 4 1 5
14 Vitesse 5 -6 3
15 RKC Waalwijk 5 -9 3
Bekijk de hele stand