Ten Voorde: ''FC Twente heeft heel bewust Schöne niet gehaald''

Leon ten Voorde, clubwatcher van FC Twente namens TC Tubantia, kijkt uit naar de wedstrijd van komende vrijdag tussen SC Heerenveen en FC Twente. Beide ploegen zitten in een moeilijke fase, maar dromen nog van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

"Ik ben heel benieuwd of er nog energie zit in de ploeg van FC Twente om die eindsprint aan te gaan. Je wilt toch wel in het linker rijtje eindigen. Daar heb je heel het seizoen gestaan en dat moet nu wel het doel zijn. Je weet hoe het gaat: dat laatste blijft altijd hangen. FC Twente heeft nu de brieven de deur uit gedaan van: zie af van compensatie. Het gaat ook nog om tv-gelden. Je moet even een goed signaal afgeven", begint Ten Voorde bij De Ballen Verstand.

"Heerenveen heeft echt hetzelfde. Het is allemaal gelaten, er zijn boze supporters die gesprekken willen met mensen binnen de club", aldus Fardau Wagenaar. Ten Voorde ziet bij Heerenveen wel een verschil met FC Twente. "Die hebben in de winterstop nog even Lasse Schöne en Siem de Jong gehaald."

"FC Twente heeft heel bewust Schöne niet gehaald. En ondanks dat FC Twente nu in de breedte te kort komt was ik het daar wel mee eens. Hij wilde ritme opdoen om het EK te halen, maar is dat een reden om naar Twente te gaan en er geld aan uit te geven? Dat begrijp ik allemaal. Bij Heerenveen zijn de verwachtingen wel iets anders dan bij Twente."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand