Teleurgestelde Raitala gaat voor nieuwe kans: ''Weet dat ik het kan''

Jukka Raitala kijkt terug op een teleurstellend seizoen bij SC Heerenveen. De linksback uit Finland kwam slechts twee keer in actie en moest Mitchell Dijks en later Joost van Aken voor zich dulden. Raitala wil echter niet opgeven en gaat voor een nieuwe kans in Friesland.

"Dit was het slechtste seizoen tot nu toe. Ik speelde slechts twee wedstrijden", zo laat Raitala aan het Finse MTV Sportille weten. "In januari had ik kansen om te vertrekken, maar juist toen worstelde ik met een blessure."

Raitala staat nog voor twee seizoenen onder contract. ''We hebben een nieuwe trainer en nieuwe spelers, dat speelt een grote rol. Maar eenzelfde seizoen kan ik niet nogmaals mee maken. Indien er geen speeltijd komt, moet ik verder kijken." Raitala geeft echter niet op. "Nu moet ik het echter nog een keer proberen. Ik weet dat ik het kan."

"Ik denk niet dat een transfer in de zomer een mogelijkheid is", aldus de Fin, die echter niets wil uitsluiten. "Afgelopen seizoen speelde ik bijna niet. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Nu moet ik er voor gaan en mijn kans bij Heerenveen pakken."

Raitala had vandaag gewoon een basisplaats in een oefenduel tegen Tsjechië (2-2, red.). "Dat is een goed team. Het zijn wendbare en goede spelers", zo liet Raitala vooraf weten. "Het gevoel voor de wedstrijd is niet echt goed, maar ik ben wel in vorm. De komende wedstrijden zijn een goede kans om mijn kwaliteiten te laten zien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand