Tegenslag voor Pierie: "Heb nooit een serieuze lange blessure gehad"

Kik Pierie staat al het hele seizoen aan de kant met een rugblessure
Kik Pierie staat al het hele seizoen aan de kant met een rugblessure Foto: © NESimages

Het zit Kik Pierie niet mee. De voormalig SC Heerenveen-speler zit dit gehele seizoen al op de tribune door een rugblessure. Inmiddels is hij op de weg terug.

"Alles lijkt altijd zo vanzelfsprekend, maar pas als je ergens een probleem hebt, besef je dat dat niet zo is", zegt Pierie in gesprek met TC Tubantia. "Zo heb ik gemerkt hoe vaak je onbewust je rug nodig hebt en belast. Normaal gaat alles vanzelf, maar opeens is dat niet meer zo. Ik kon eerst niet eens van zij wisselen als ik in bed lag."

Het is frustrerend voor de centrale verdediger, die voor het eerst ervaart hoe het is om lang aan de kant te staan. "Ik voetbal al een jaar of vijf op het hoogste niveau en afgezien van wat kleine dingen heb ik nooit een serieuze, lange blessure gehad. Het leek op vrij iets zeldzaams. Met deze blessure moest je de tijd nemen, omdat het kon uitgroeien tot iets wat nog langer zou duren. En ik ben nog hartstikke jong, dus dat was even een dingetje."

De weg omhoog is inmiddels ingezet voor Pierie, die door Ajax voor het tweede jaar verhuurd wordt aan FC Twente. "Het gaat goed. Ik heb inmiddels weer een stip op de horizon na al die maanden. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik vrij snel na de winterstop weer aansluiten bij de groep. Ik ga hoe dan ook dit seizoen nog spelen, dat weet ik zeker. Ik moet alleen geen risico nemen en de boel niet forceren. Hoe verleidelijk het ook is, omdat je weer het veld op wil", besluit de mandekker.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand