'Tegen SC Heerenveen speelden we bijvoorbeeld echt heel goed''

De verbazing was vorige week groot toen bekend werd dat de wegen van Katwijk en Jack van den Berg per direct zouden gaan scheiden. De 59-jarige oefenmeester was slechts acht maanden werkzaam bij de regerend kampioen van de Tweede Divisie. 

"Ik stapte in februari op een moeilijk moment in", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Dick Schreuder (hij vertrok naar Amerika, red.) had het goed gedaan en werd door de spelers op handen gedragen. Hoewel het goede er ook toen al vanaf was, want de voorsprong van vijftien punten was teruggelopen tot zes. In de eerste maanden merkte ik al dat ik tegen een verwachtingspatroon aanliep", aldus Van den Berg.

"Maar ik ben een heel andere trainer dan Schreuder", benadrukt hij. "Ik sta er ook om bekend er bovenop te zitten, maar hij was bijna een dictator. Ik leg heus niet alle verantwoordelijkheid bij de spelers, maar wilde de boel wel een beetje aftasten. Ik heb echter altijd een onderstroom gevoeld. En zo slecht ging het ook weer niet, want voor de beker tegen Heerenveen speelden we bijvoorbeeld echt heel goed.'' 

"Maar als je na een half jaar nog geen klik hebt met een groot deel van de spelers, en dat is mijn verantwoordelijkheid, is het voor beide partijen het beste uit elkaar te gaan", legt hij uit. "Ik zie mezelf nog altijd als de oud-voetballer die trainer is geworden. Ik hou van gezelligheid na afloop en ben best gevoelig. Noem het een meutje, maar dat ben ik wel. Het is belangrijk bij jezelf te blijven, anders ben je niet gelukkig. En ik kwam echt wel in de kantine, maar zelfs daar was de klik er niet", besluit Van den Berg. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 30 -22 32
Bekijk de hele stand