Te Wierik gefileerd na duel met SC Heerenveen: ''Slaat nergens op!''

FC Groningen eindigde zondag het duel met SC Heerenveen met tien man, nadat verdediger Mike te Wierik vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Volgens analist Kenneth Perez had de Groninger wel veel eerder van het veld gestuurd kunnen worden.

"Dat is best wel een irritante speler om naar te kijken", stelt Perez in het ESPN-programma Dit was het Weekend. "Kijk, het is niet erg als je niet goed kan voetballen, en dat kan hij inderdaad niet. Hij staat rechtsback, al vind ik hem meer een centrumverdediger. Van jezelf weet je dat je niet goed bent en dat wil je dan compenseren met hard werken en inzet, maar ook dan mag je wel je hersenen gebruiken.

"Hij wil iets toevoegen omdat hij niet zo goed kan voetballen, maar kom op. Het is nog een redelijk geroutineerde speler ook. Het is niet erg als je niet zo goed bent, want met inzet kan je echt heel ver komen. Maar dit slaat echt werkelijk waar nergens op!", aldus Perez, die zich met name ergerde aan de manier waarop de twee kaarten tot stand kwamen.

Al in de eerste helft had Te Wierik op de bon geslingerd kunnen worden na een tackle van achteren op Joey Veerman, maar arbiter Rob Dieperink liet het lopen. "Erg bijzonder", aldus Perez. Uiteindelijk kreeg Te Wierik in de 70e minuut zijn eerste gele kaart na een opstootje en was het vijf minuten voor tijd inrukken na een harde tackle op Veerman. "Lomp inkomen en helemaal verkeerd inschatten", besluit Perez.

Lees meer: