Tarvajärvi aan de slag als trainer SC Heerenveen Vrouwen: "Ambitieus"

Niklas Tarvajärvi
Niklas Tarvajärvi Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen Vrouwen heeft in Niklas Tarvajärvi de opvolger van Hans Schrijver gevonden. De 41-jarige Fin gaat komend seizoen aan de slag als trainer van de Friese club, zo heeft SC Heerenveen bekendgemaakt.

Tarvajärvi kwam in de zomer van 2005 naar SC Heerenveen. De spits speelde er vier seizoenen, waarin hij ook werd uitgeleend aan De Graafschap en Vitesse. Na avonturen in het buitenland keerde Tarvajärvi in 2011 terug in Nederland, ditmaal bij Go Ahead Eagles. De Fin was eerder trainer in de jeugd van SC Heerenveen.

Ook was hij actief bij VV Heerenveen. Tarvajärvi was afgelopen seizoen al eenmaal per week actief als trainer bij het eerste elftal van de mannen. Nu gaat hij dus bij de vrouwen aan de slag. "Na het vertrek van Hans zijn we ons gaan oriënteren op een nieuwe hoofdtrainer die de club goed kent en daarmee ook een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", geeft Ferry de Haan aan.

"Niklas is een toegewijde en ambitieuze trainer en beschikt met zijn achtergrond over de nodige ervaring in het profvoetbal. We zijn blij dat hij volgend seizoen voor de groep staat", aldus de algemeen directeur van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties