'Tarik Kada vind ik een supergoede speler, hij is iemand met een actie''

Ook in de komende generatie van jeugdspelers van SC Heerenveen zitten een aantal pareltjes waarvan de club kan gaan genieten, zo verwacht Stefano Marzo. De Belg ziet regelmatig A-junioren en beloften meetrainen en indruk maken, zo laat hij weten in gesprek met FeanFan.nl.

"Dat valt wel op, daar zit zeker talent in. Als je dan kijkt naar de jongens die er vorig jaar bij zijn gekomen, met een Joost (van Aken, red.), Daley (Sinkgraven, red.) en Bilal (Basacikoglu, red.) dan is dat wel knap. Maar er zitten wel weer een paar leuke spelers aan te komen," zo is de verwachting van Marzo.

"Bij de beloften zit bijvoorbeeld Tarik Kada, een rechtsbuiten. Supergoede speler vind ik dat. Hij is iemand met een actie. Ook een Pascal Huser (nu verhuurd aan MVV, red.) is een groot talent. Hij zit er alleen mee dat Dalgaard ook zijn minuten moet maken. Zo gaat dat in een beloftenelftal, dat is even moeilijk voor hem."

Zelf is Marzo met zijn 23 langzaam een van de meer ervaren spelers in de selectie. "Qua helpen zal het nog wel wat meevallen. Maar ik probeer ze altijd een goed gevoel op trainingen te geven. Ik ben nog maar 23 maar ik weet hoe het is om als jonge gast bij een selectie te komen en te trainen."

Over zijn eigen toekomstplannen is de jonge Belg nog niet zeker. "Ik moet eerst maar eens laten zien dat ik hier mijn plafond kan bereiken, voor ik aan een volgende stap denk. Een volgende stap zou dan een Nederlandse topclub kunnen zijn. Terug naar PSV zou voor mij zeker een mogelijkheid kunnen zijn. Maar als ik ooit het niveau zou kunnen halen, dan zou ik wel in Italië willen spelen. Dicht bij mijn roots."

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand