Tannane: ''Ik weet nog dat Sibon tegen me begon te schreeuwen''

Oussama Tannane denkt erover na om komende zomer weer naar het buitenland te vertrekken. De oud-speler van SC Heerenveen meent dat hij in Nederland niet altijd begrepen wordt.

"In het buitenland gaan dingen toch anders", zegt Tannane in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daar praten ze niet over een ruzietje. Ik heb vier jaar in het buitenland gespeeld en ja, ik mis die mannenwereld wel een beetje. Je mag hier niks meer zeggen tegen spelers. Altijd maar een duimpje opsteken. Wie doet er zoals Ibrahimovic in Nederland? Je moet hier altijd maar goed zijn met elkaar."

Tannane haalt herinneringen op uit zijn tijd bij SC Heerenveen. "Ik weet nog dat ik 16, 17 jaar was en bij Heerenveen te maken kreeg met Gerald Sibon, die tegen me begon te schreeuwen. Ik werd daar wel boos van, maar na de training kwam hij naar me toe: Wat een speler ben jij, man. Niet normaal. Ik bedoel het goed, hè? Ik wil je alleen maar beter maken. Dat is zo veranderd, joh."

"Het lijkt wel alsof jonge jongens hun zelfvertrouwen verliezen als je tegen ze schreeuwt", vervolgt Tannane. "En als je het doet, dan wordt er gesproken over hoe je dat doet, of over de gebaartjes die je maakt. Dus schreeuw je zelf ook maar niet zo vaak naar ploeggenoten. Er wordt van je gevraagd dat je ze anders behandelt."

"Ze zijn jong, gevoelig, dit, dat. Maar je bedoelt het goed, hè? Ik denk dat het je beter maakt, dat je thuiskomt en toch gaat nadenken over wat je beter kunt doen. Beter dan dat je als 18-jarige slechte ballen geeft en alleen maar hoort hoe goed het was", besluit de aanvaller van Vitesse.

Op bezoek bij Oussama Tannane, die een voetballeven lang voer voor discussie, voor meningen, voor vraagtekens, voor sensatie is. ????

https://t.co/wsDmfkZEzq

— Tim Reedijk (@timreedijk) March 2, 2021
Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand