Tannane betuigt spijt: ''Die opmerking van de scheids zat me hoog''

Voormalig SC Heerenveen-speler Oussama Tannane heeft spijt betuigd na zijn uitlatingen tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse. De aanvaller van Vitesse is voor één duel geschorst en mist het thuisduel met PSV.

"Ik liet mij gaan en heb spijt van mijn actie", aldus een schuldbewuste Tannane tegen Voetbal International. De aanklager betaald voetbal heeft besloten om geen vooronderzoek in te stellen naar het gedrag van de aanvaller en daardoor is hij voor één wedstrijd geschorst.

De oud-Heerenvener liet zich gaan tegenover scheidsrechter Richard Martens, nadat de arbiter niet floot voor een overtreding. De sfeer was al gespannen op dat moment. "De scheids gaf bij een eerdere overtreding aan dat ik de bal moet laten gaan, en niet zo moest pingelen. Anders zou hij niet meer fluiten. Medespelers hebben dit ook gehoord."

"Bij de volgende overtreding op mij floot hij niet", vervolgt hij. "Ik had op dat moment veel pijn, zat hoog in mijn emotie en liet mij gaan. Dat had ik niet moeten doen. De scheidsrechter heeft als doel om de wedstrijd in goede banen te leiden en natuurlijk accepteer ik dat. Maar die overtreding in combinatie met die opmerking over mijn spel, zat me blijkbaar te hoog."

Tannane neemt het zichzelf kwalijk. "Ik heb intern mijn excuses aangeboden aan de spelers en de staf en dat hebben zij geaccepteerd. Dat is voor mij nu het belangrijkste. Dit is een goed leermoment voor mij geweest. Ik kijk nu alleen nog maar vooruit en wil het goede spel doortrekken en belangrijk zijn voor Vitesse", besluit hij.

???? Uitblinker Oussama Tannane kon zich niet langer beheersen tijdens het duel met ADO Den Haag:

"Mafkees. F*cking clown." pic.twitter.com/oay8BMIGwn

— FOX Sports (@FOXSportsnl) October 19, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand