Talsma tekent: "Uitgebreid met zowel Ferry als Foppe gesproken"

SC Heerenveen-logo
SC Heerenveen-logo Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft Bote Talsma aangesteld als nieuwe Hoofd Akademy. De 38-jarige Fries komt over de opleiding van Ajax. Voorafgaand aan zijn overstap heeft hij uitgebreid gesproken met Ferry de Haan en Foppe de Haan.

"Ik kijk enorm uit om deze uitdaging samen met de collega's aan te gaan", zegt Talsma op de clubwebsite. "Voordat ik hier tekende heb ik uitgebreid met zowel Ferry de Haan als Foppe de Haan gesproken. Gaandeweg werd ik steeds enthousiaster over een mogelijke samenwerking."

"De visie die zij hebben met het oog op een duurzame opleiding spreekt mij aan. De Akademy heeft in het verleden bekend gestaan als één van de betere van Nederland. Samen gaan we ons inzetten om dit in de toekomst opnieuw te realiseren", aldus Talsma.

Talsma was eerder twaalf seizoenen werkzaam bij FC Groningen. In 2021 maakte hij de overstap naar Ajax waar hij naast trainer/coach ook actief was als coördinator talentontwikkeling- en begeleiding bij de onder- en middenbouw. Eerder behaalde Talsma zijn papieren om als Hoofd Opleiding te kunnen werken.

Lees meer:
0 reacties