Tahiri dankbaar: "Ik heb dat echt nodig om goed te presteren"

SC Heerenveen kent een prima seizoensstart met de volle buit uit twee wedstrijden. Zondag nemen de Friezen het in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam en kan zelfs de koppositie gepakt worden.

"We hebben nog twee wedstrijden tot de interlandperiode en het zijn best belangrijke wedstrijden, dus we moeten gewoon doorgaan", beaamt Anas Tahiri in gesprek met SC Heerenveen TV. "Maar Sparta is een lastige tegenstander. Wij zijn ook een moeilijke ploeg om van te winnen en zeker thuis. Het is een hele belangrijke pot en de drie punten moeten in eigen huis blijven."

De middenvelder genoot van de overwinning bij FC Utrecht (0-2), waar de treffers gevierd werden met een uitzinnig uitvak met SC Heerenveen-supporters. "Dat zijn de mooiste momenten als een voetballer, dat je dat kan delen met jouw fans. Ze waren ook met zoveel naar Utrecht gekomen. Het is alleen maar leuk dat je dat aan hen terug kan geven. Zij geven dat ook terug met de support die zij ons het hele seizoen geven."

"Ik heb dat echt nodig om goed te presteren", vervolgt Tahiri. "Ik vind dat zo belangrijk, als ik hen de hele wedstrijd hoor zingen. Dan krijg je tijdens de wedstrijd ook vleugels. Ik zoek die connectie en ze zoeken dat ook met ons. Het is belangrijk om dat ook aan ze terug te geven."

Lees meer:
0 reacties