Syb van Ottele teleurgesteld in SC Heerenveen: "Vind ik jammer"

Syb van Ottele
Syb van Ottele Foto: © Pro Shots

Syb van Ottele was graag langer bij SC Heerenveen gebleven. De verdediger kreeg echter geen aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen. 

Na drieënhalf jaar komt de samenwerking tussen Van Ottele en SC Heerenveen ten einde. "Dat brengt een apart gevoel met zich mee, hoor", vertelt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik heb hier jarenlang gespeeld. De mooie, maar ook minder mooie herinneringen zullen me altijd bijblijven. Natuurlijk had ik hier een vaste basiskracht willen worden, maar zo is het helaas niet gelopen."

Wat Van Ottele betreft was er nog geen einde aan gekomen, maar SC Heerenveen ziet een langere samenwerking niet zitten. "Dat Heerenveen op dat gebied uiteindelijk niets van zich heeft laten horen, vind ik jammer. Ik was hier graag basisspeler geworden om vervolgens vanuit die positie een stap te maken", geeft hij aan. De 22-jarige Nijmegenaar voelde te weinig vertrouwen van de trainer, maar ook van zichzelf. 

Waar Van Ottele volgend seizoen te bewonderen is, is nog niet bekend. De centrumverdediger laat wel weten dat er genoeg clubs zijn die geïnformeerd hebben naar zijn diensten. "Ik zou het wel fijn vinden om nog even in Nederland te blijven. Maar als er iets moois voorbijkomt in het buitenland, zou ik dat ook overwegen."

Lees meer:
0 reacties