Swart: ''Leuk om een keertje naar SC Heerenveen te gaan''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal al voor langere periode stil. Voormalig Ajax-speler Sjaak Swart mist het voetbal enorm, maar weet dat er belangrijkere zaken zijn op dit moment.

"Ik mis het voetbal, natuurlijk. Maar daar gaan we nu niet over klagen", zo vertelt Swart in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er zijn weinig van die gekken als ik die op mijn leeftijd nog al die wedstrijden afgaan. Alle thuisduels van Ajax zit ik sowieso in de Johan Cruijff Arena."

"Ik mis het contact met die gasten, over de telefoon is het toch anders. Maar ik ga niet alleen naar Ajax, hè. Op vrijdagavond is het ook leuk om FC Volendam te zien of een keertje naar Heerenveen", aldus Swart, die denkt dat de competities niet afgemaakt kunnen worden. "Wat zal ik genieten als we straks weer in het stadion zitten. Maar de competitie afmaken wordt een lastig verhaal."

Swart weet dan wel wie er kampioen moet worden. "Ik heb het al eerder gezegd: dan moeten we maar de huidige stand van de eredivisie gebruiken. Dan is Ajax kampioen, ja. We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?", aldus Swart.

Sjaak Swart, normaal zo ongeremd ondernemend, nu natuurlijk thuis. Mister Ajax over kruiswoordpuzzels, de liefde voor zijn kleinkinderen, het huishouden en de oefeningen in huis. 'Alleen sprinten doe ik niet in de woonkamer' ????https://t.co/96UCB76f4i

— Daniel Dwarswaard (@DanielDwars) April 8, 2020

Lees meer: