Swart: ''Dan kan hij beter nog een jaartje in Friesland blijven''

Ajax heeft zich vorige week officieel gemeld voor Kik Pierie en Sjaak Swart is vol lof over de multifunctionele centrumverdediger van SC Heerenveen. 'Mister Ajax' weet echter ook dat het 18-jarige talent nog veel verbeterpunten heeft. 

"Ajax volgt hem al heel lang", vertelt hij in de Leeuwarder Courant. "Dat doen ze goed want het is een goeie voetballer hoor, die Pierie. Al heb ik hem te weinig zien spelen om echt een goed oordeel over hem te vellen", aldus Swart, die niet onder de indruk was van Pierie in de wedstrijd tegen PSV (2-2). 

"Hij werd zomaar voorbijgelopen", blikt hij terug. "Dat was ongelooflijk. Zo’n fout zie je bij de welpen niet eens. Toen dacht ik: nou jongen, jij moet nog een hoop leren. Kijk, iedereen maakt fouten. Een jonge speler moet zich ontwikkelen en daarvoor moet je gewoon elke week spelen", beseft Swart. 

"Ik weet niet welke plannen Ajax straks met hem heeft", vervolgt hij. "Maar als Pierie geen kans krijgt in het eerste elftal, voetbalt hij volgend seizoen met Jong Ajax in de eerste divisie. Dat is een stappie terug hè? Dan kan hij beter nog een jaartje in Friesland voetballen", besluit Swart realistisch. 

Waarom is Ajax de juiste club voor Kik Pierie? Deze kenners geven het antwoord https://t.co/FQsptXQbXr

— Sander de Vries (@sander_dvries) 4 april 2019

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand