Swart: ''Ajax - Heerenveen wordt gefloten door Makkelie, juist ja...''

SC Heerenveen gaat aankomend weekend op bezoek bij Ajax, maar Sjaak Swart maakt zich nu al zorgen. 'Mister Ajax' verbaast zich over het feit welke scheidsrechter is aangesteld voor het duel in de Amsterdam Arena. 

"Ajax - Heerenveen wordt gefloten door Danny Makkelie", begint hij in gesprek met De Telegraaf. "Juist, ja. Degene die Vilhena vlak voor Ajax - Feyenoord voor de beroepscommissie probeerde vrij te pleiten. En Dennis Higler wordt naar Feyenoord - Utrecht gestuurd. Die wordt in een kolkende Kuip volledig weggeblazen", voorspelt Swart, die het vermoeden heeft dat de KNVB hoopt op Feyenoord als landskampioen. 

"Tonny Vilhena moest zondag bij PEC Zwolle rood hebben voor die overtreding bij de zijlijn! En als Kevin Blom dat niet aandurft, moet hij minimaal geel geven. Vilhena staat op scherp en was dan geschorst geweest", legt hij uit. "Toch een lastig wedstrijdje, hoor, Utrecht-thuis, zonder Vilhena. En twee minuten later maakte hij weer een overtreding die geel waard was."

"Maar Blom deed weer niks, hè? Het zit in de koppies van de scheidsrechters dat de KNVB, hun werkgever, Feyenoord als kampioen wil", besluit Swart kritisch. 

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand