Sven van Beek over zware periode: "Dat moment brak ik echt"

Sven van Beek heeft in gesprek met ESPN-verslaggevers Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias teruggeblikt op zijn tijd bij Feyenoord. Zo is hij eerlijk over de zware periode die hij doormaakte.

In seizoen 2016/2017 raakte Van Beek in de voorbereiding zwaar geblesseerd. Het was uitgerekend het seizoen dat Feyenoord landskampioen werd. "Ik weet dat ik op dat veld een moment had dat ik echt brak", blikt Van Beek terug op de huldiging. "Dat ik tegen de fysio zei dat het niet voelt alsof het van mij is. Dat is nog het meest erge daaraan. Want uiteindelijk heb je heel je jeugd door mogen maken."

"Je bent deel geweest van de opbouw. Als je dan geen één wedstrijd speelt dan vreet dat aan je. Zeker als sportman. Ik kan er nu wat makkelijker over praten, maar ik heb er best wat moeite mee gehad."

Van Beek maakte de huldiging mee op krukken. "Ik denk dat ik het het moeilijkst had op het veld met de prijsuitreiking van de schaal. Daar had ik het er het moeilijkst mee. En daarna kon ik het een plekje geven en op de een of andere manier van het feest genieten. Maar nooit de volle honderd procent vol. Dat niet. Ik had het idee dat veel mensen zeiden: 'Jij bent er ook onderdeel van geweest.' Maar ergens dacht ik: wat lul je nou? Ik heb hier niet veel aan meegeholpen. En dat is het ergste, denk ik."

Toch heeft Van Beek ook zeker mooie herinneringen aan zijn tijd bij Feyenoord. "Ik heb daar veel prijzen gepakt. En zeker na een lange tijd dat Feyenoord niet in die situatie kwam. En ik heb twee finales mogen spelen. En ik heb ze allebei winnend mogen afsluiten. En zeker de tweede was een bekroning op dat lange blessureleed. Na dat kampioensjaar."

Lees meer:
0 reacties