Sven van Beek bekritiseert teamgenoten: "Ik vind het een zwaktebod"

Sven van Beek was na het gelijkspel tegen Fortuna Sittard niet te spreken over zijn teamgenoten. De aanvoerder van SC Heerenveen vindt dat het binnen de selectie ontbreekt aan 'bijters en flikkers' en zei dat niet alle jongens honderd procent geven, en niet de wil hebben om te winnen. Voormalig trainer Gertjan Verbeek vindt het niet slim van Van Beek om dit via de media te uiten.

"Het zegt nogal wat over hoe hij over zijn medespelers denkt", begint Verbeek bij de Sportcast. "Als ik zijn medespeler zou zijn geweest, dan zou ik hem een rotschop geven. Dat werd vroeger zo wel opgelost." Mag Van Beek dit soort dingen niet zeggen als aanvoerder? Verbeek: "Hij vindt dat blijkbaar, maar ik vind het nogal een aardige beschuldiging. Ik vind dat je dat in de kleedkamer en op het trainingsveld moet doen."

De oud-speler gaat verder: "Het heeft geen zin om je verbaal te uiten, maar je moet overgaan tot daden. Je moet mensen aanpakken op de training en niet publiekelijk op die manier je ploeggenoten afvallen. Ik vind het een zwaktebod. Een echte leider staat op. Als ik kijk naar Jordan Henderson bij Ajax, die zet gelijk de lijnen uit. Dat zie ik Van Beek niet doen bij SC Heerenveen."

De oud-trainer vervolgt: "Communiceer dat niet na de wedstrijd, doe dat dan tijdens de wedstrijd. Dat je dan een keer iemand uitkaffert, of boos bent op iemand. Speel dan geen poppenkast. Maar dat gebeurt niet. Dat soort personen mis je in de selectie van SC Heerenveen. Dat kun je de spelers misschien niet kwalijk nemen, want niet iedereen is een leider."

"Dan moet je misschien wel naar de scouting en het selectiebeleid kijken van Heerenveen. Waar kijken we naar in de scouting? Wat voor type spelers halen we op? Ik hoop dat ze kijken naar persoonlijkheid, naar iemand die het voortouw durft te nemen en mensen corrigeert. Niet via een perspraatje, maar op een training of in de wedstrijd", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 NEC 23 6 33
8 FC Utrecht 23 -1 32
9 Sparta Rotterdam 23 -4 29
10 SC Heerenveen 23 -6 28
11 PEC Zwolle 23 -9 27
12 Fortuna Sittard 23 -16 27
13 Almere City 23 -17 27
Bekijk de hele stand