Supportersgroep H'veen tast in het duister: ''Weet ook niet wie de verdachten zijn''

In de week voorafgaand aan de Derby van het Noorden werd bekend dat de fanatieke supportersgroep Groningen Fanatics zichzelf heeft opgeheven. SC Heerenveen-fans stalen het groepsdoek, waardoor opheffing van de groep de enige optie was.

Zij overvielen een Groningen-supporter, die het doek bij zich had, op weg naar zijn huis. "De mannen hebben hun actie goed voorbereid", zo laat politiewoordvoerder Anthony Hoogeveen weten in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

De geruchten gingen dat het om een aanval van Nieuw Noord ging, de fanatieke supportersvereniging van SC Heerenveen. Voorzitter Bart Jan Kuiper ontkracht dit. "Ik weet ook niet wie de verdachten zijn."

"Het groepsdoek is je belangrijkste bezit", zo laat voetbalcultuur-kenner Matthijs Keuning weten. Een gestolen groepsdruk betekent een flinke vernedering. Opheffing van de groep is de enige optie. "Je kunt zeggen: ze hebben hun vlag op een laffe manier verloren, door een grote groep die één man overmeestert, dus dat telt niet. Maar regels zijn regels bij deze jongens."

FC Groningen-directeur Hans Nijland baalt dat Groningen Fanatics niet meer bestaat. "Zij zorgen voor de sfeer in het stadion", vertelt hij. "Ik heb nog geprobeerd ze op andere gedachten te brengen maar dat is niet gelukt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand