'Supporters willen meer inzicht, maar dat is een gepasseerd station''

Na ruim anderhalve maand van radiostilte heeft het Stichtingsbestuur vandaag via Rico Jalink iets van uitleg gegeven over waarom het vertrouwen in de Raad van Commissarissen is opgezegd. Heel concreet wil Jalink zijn verhaal echter niet maken. 

"Het was een verschil van inzicht over het beleid en de visie op lange termijn op commercieel, financieel en sportief gebied'', aldus de woordvoerder van het hoogste cluborgaan, waarin supporters, vrijwilligers, en sponsoren vertegenwoordigd zijn. "Ik kan geen honderd procent inzage geven. Heerenveen moet verder, we willen niet te veel terugkijken."

Jalink snapt dat de supporters graag meer duidelijkheid willen hebben, maar alleen maar naar het verleden kijken, heeft volgens hem geen zin. "Ik kan me voorstellen dat de supporters meer inzicht willen, maar dat is denk ik een gepasseerd station. Wij willen een stap voorwaarts doen. We willen meer ondernemers en fans aan Heerenveen binden. Er moet meer geld binnenkomen om op alle fronten stappen te kunnen zetten", aldus Jalink in de Leeuwarder Courant.

De raad van commissarissen controleerde het werk van Eisenga en dat deden ze volgens Jalink goed. "Dat is niet de reden geweest waarom we het vertrouwen hebben opgezegd. Ja, de tribunes lopen leeg. Ja, er is een groot operationeel tekort. Maar nogmaals, het ging ons om de visie op de lange termijn. Overigens heeft Luuc sommige dingen ook goed gedaan. Ik denk bijvoorbeeld aan het stadiondossier en het terugbrengen van de rust op de werkvloer."

Iedereen bij SC Heerenveen 'moet goed gevoel krijgen' bij nieuwe directeur - Sport - https://t.co/o3w9AQqaQJ https://t.co/IOrZSJj7oU

— Anne Roel vd Meer (@arvdmeer) 29 januari 2019
Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand