Supporters bezorgen kippenvel: "Dit was de mooiste stilte ooit"

Een minuut stilte bij SC Heerenveen - FC Twente
Een minuut stilte bij SC Heerenveen - FC Twente Foto: © Pro Shots

Woensdag werd voorafgaand aan de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente een eerbetoon gehouden voor Hermina van Dijk, de voormalige fysiek trainer van SC Heerenveen Vrouwen. Van Dijk overleed op 22 maart op 52-jarige leeftijd aan kanker.

In het Abe Lenstra Stadion werd een minuut stilte gehouden en werden de zaklampen van mobiele telefoons aangedaan, een gebaar waaraan ook de FC Twente-supporters deelnamen. Dit moment zorgde voor kippenvel in Heerenveen.

"Voetbalsupporters zijn heel vaak negatief in het nieuws als er rellen zijn", zegt Leon ten Voorde bij De Warming-up van TC Tubantia. "Maar ik was woensdag getuige van een van de meest indrukwekkende minuut stiltes die ik heb meegemaakt in al die jaren. Er was een mevrouw overleden van 52 jaar bij SC Heerenveen die heel veel voor de club heeft betekend."

"Het licht ging uit en de stadionspeaker vroeg om met de telefoon te gaan schijnen. Dat zag er geweldig uit en ook het uitvak deed mee. Dat was wel een emotioneel moment. En Michel Vlap, opgegroeid bij SC Heerenveen, speelde net als de Heerenveen-spelers met een rouwband."

Lees meer:
0 reacties