Supporter raakte gewond tijdens derby: "Plek ziet er heel ernstig uit"

SC Heerenveen - SC Cambuur
SC Heerenveen - SC Cambuur Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen speelde ruim een week geleden de spectaculaire derby tegen SC Cambuur. Het duel leverde een geweldig spektakel op voor alle supporters. Op één SC Heerenveen-supporter na.

Durk-Sjoerd staat op de tribune van Nieuw Noord als er vuurwerk wordt afgestoken. Zijn broek en schoen vliegen in de brand en meteen merkte hij dat het niet goed zat. "Iemand zei nog: "Denk erom, dat spandoek moet niet in de brand", zegt Durk-Sjoerd tegenover Omrop Fryslân. "Op dat moment gebeurde het. Het is heel snel gegaan, maar ik merkte direct een enorme pijn in mijn voet."

"De plek ziet er wel heel ernstig uit", vervolgt Durk-Sjoerd. "Dokters in Groningen zeiden dat ik rekening moest houden met het ergste. Het gaat niet goed met me. Ik weet niet hoe ik moet zitten met die voet, zo veel pijn heb ik."

SC Heerenveen is fel tegen het afsteken van vuurwerk in het stadion. Het is zelfs verboden, maar het komt toch nog relatief vaak voor. "Daarom doe ik ook een oproep: verbied die fakkels, dat kan echt niet meer. Doe van die vuurwerkshows, maar niet op de tribune", aldus de supporter.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand