Sturing in zwaar weer met Vitesse: "Ook SC Heerenveen krijgt tikjes"

SC Heerenveen neemt het donderdagavond om 20.00 uur in de KNVB Beker op tegen Vitesse, in Arnhem. Trainer Edward Sturing heeft alvast vooruit geblikt op het duel in de tweede ronde van de beker, en dan ook specifiek op de tegenstander: SC Heerenveen.

"Ze hebben natuurlijk een hele goede periode achter de rug", zo vertelt Sturing over de Friezen tegen Vitesse TV. "Zij stonden er ook heel matig voor en hebben het goed op de rails gekregen. Ze hebben op een gegeven moment heel veel punten gehaald, en zijn daardoor ook gestegen op de ranglijst en hebben meer zelfvertrouwen gekregen."

Sturing vervolgt over Heerenveen: "Maar ook hun krijgen hun tikjes natuurlijk. Hun verliezen ook nog hun wedstrijden. Dat zag je ook de laatste wedstrijd, dat ze een probleem hadden. Dat hou je altijd in voetbal en er zijn ook maar weinig ploegen in de Eredivisie die heel constant zijn en er echt bovenuit steken."

De trainer weet dat het met bekervoetbal raar kan lopen, en geeft ook alvast zijn strijdplan cadeau. "Het is pompen of verzuipen. Het is één wedstrijd, en je gaat door of je gaat eraf. Je moet er alles aan doen om een ronde verder te komen en dat gaan we ook doen", aldus Sturing.

Lees meer:
0 reacties