Stuhr-Ellegaard hoopt op langer verblijf in Heerenveen

Als het aan Kevin Stuhr-Ellegaard ligt speelt hij ook komend seizoen bij SC Heerenveen. De Deense doelman staat de afgelopen maanden steevast in de basis van trainer Ron Jans, maar kijkt ondertussen toch met een schuin oog naar komende zomer.

Afgelopen zondag speelde Stuhr-Ellegaard zijn zestiende competitieduel van het seizoen. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn eerste halfjaar bij Heerenveen. De goalie is niet geheel tevreden: "Ik ben een doelman die wedstrijden voor een club kan winnen en dat heb ik hier nog niet gedaan".

Desondanks is de doelman ervan overtuigd dat hij nog tot grote hoogten kan stijgen. "27 jaar is jong voor een doelman. Edwin van der Sar is met zijn veertig jaar wat dat betreft een voorbeeld voor me. Hij bewijst dat keepers ook op wat oudere leeftijd nog top kunnen zijn. Ik heb nog wel tien jaar te gaan en ik weet dat het Deense nationale elftal er bijvoorbeeld inzit. Maar dan moet het de komende jaren wel gebeuren. Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, heeft alleen maar zin gehad als ik er nu iets mee doe."

Stuhr-Ellegaard is bij Heerenveen in het bezit van een aflopend contract. Vooralsnog is het onduidelijk of hij ook komend seizoen bij de Friese club speelt. "Ik hoop dat er mensen binnen de club zijn die genoeg vertrouwen in me hebben. Dat ze potentie in me zien en ervan uitgaan dat ik komend seizoen veel beter ben."

"Maar hoe dichter we naar de zomer gaan, hoe groter de kans is dat ik vertrek. Ik kan niet tot het einde van het seizoen wachten, want er zijn clubs die nu kijken of ik de juiste doelman voor ze ben. Maar ik wil me concentreren op Heerenveen. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en blijf het liefst in Friesland."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand