Strootman looft oud-Heerenvener: "Kan speler van wereldklasse worden"

Kevin Strootman
Kevin Strootman Foto: © Pro Shots

Kevin Strootman is lovend over voormalig sc Heerenveen-speler Albert Gudmundsson. De Nederlander en de IJslander spelen momenteel samen bij Genoa, maar volgens de oud-international van Oranje kan zijn ploeggenoot uitgroeien tot speler van wereldklasse.

Gudmundsson doet hem denken aan Mohamed Salah, met wie hij samenspeelde bij AS Roma. "Ik zei dat Salah toen nog niet altijd scoorde, hoewel hij vier of vijf keer per duel voor het doel opdook", begint Strootman  bij Radio TV Serie A. "Anderen zeiden dat als hij die kansen wel zou maken, hij dan voor Real Madrid of Liverpool zou spelen in plaats van bij AS Roma. En daar is hij terechtgekomen."

Strootman denkt dat de oud-Heerenvener, die al op jonge leeftijd werd weggekocht door PSV, eenzelfde weg kan bewandelen. "Als Gud dezelfde sprong kan maken, dan denk ik dat hij het goed kan doen bij een absolute topclub. Hij kan een speler van wereldklasse te worden, want zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij is een toegewijde professional en ik denk dat hij het nog beter gaat doen in de komende jaren."

Bij Genoa was de voetballer dit seizoen goed voor zestien doelpunten en vier assists, wat behoorlijk wat interesse opgeleverd heeft. Juventus, Internazionale, AC Milan en Tottenham Hotspur werden al in verband gebracht met Albert Gudmundsson.

Lees meer:
0 reacties