Streutker blikt terug: ''Daar baalden ze van bij Heerenveen''

In 2013 kwam Jurn Streutker met hoge verwachtingen van FC Emmen naar sc Heerenveen. In Friesland speelde hij geen minuut en inmiddels voetbalt hij in de derde divisie bij Harkemase Boys, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft.

''Ik voel me zeker goed'', zo begint Streutker in gesprek met het voetbalblad ELF Voetbal. ''Misschien is het anders gelopen dan veel mensen hadden verwacht, maar ik voel me er goed bij. Ik zit lekker in mijn vel. Ik had het ook heel vet gevonden om in de Eredivisie te spelen, maar het is niet zo dat ik er vaak aan terugdenk.''

Streutker werd in zijn eerste seizoen bij Heerenveen uitgeleend aan Heracles Almelo. Een jaar later werd de verdediger opnieuw verhuurd, ditmaal aan MVV Maastricht. Uiteindelijk vertrok de middenvelder weer een seizoen later definitief bij Heerenveen en ging hij naar FC Emmen. Via Emmen is Streutker naar de amateurs van Harkemase boys gegaan. ''Het is wrang, maar je merkt inderdaad al vroeg dat het gewoon heel snel kan gaan.''

''Ik vond het wel gek dat er verder in Nederland helemaal geen interesse meer was. Er waren wel buitenlandse clubs die me wilden hebben, maar dat zag ik niet zitten. Je moet dan denken aan clubs uit Roemenië, Cyprus en Finland. Die gok wilde ik niet nemen. Dat komt ook omdat ik een vriendin en twee kinderen heb. Ik vond dat ik daarin voor hun moest kiezen. Als ik alleen was geweest had ik de gok misschien genomen, maar nu heb ik voor mijn gezin gekozen.” 

Tot slot blikt de verdediger nogmaals terug op zijn tijd in Friesland. ''Ik liet het krachthonk vaak links liggen. Dat was niks voor mij. Misschien leefde ik wat dat betreft niet genoeg voor het voetbal." Streutker hield verder van een feestje en stak dat niet onder stoelen of banken. "Daar baalden ze van bij Heerenveen. Misschien had ik het wel gered als ik alles voor het voetbal had gegeven, maar ik heb van geen enkele keuze die ik gemaakt heb spijt'', besluit Streutker.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand