Streppel pakt spelers flink aan: ''Het lijkt Trond Sollied wel''

Jurgen Streppel heeft het prima naar zijn zin bij SC Heerenveen. De oefenmeester kwam dit seizoen over van Willem II en heeft zich moeiteloos aangepast aan de Friese club. Ook over de spelers is Streppel tevreden. “Ze werken hard. De jongens pikken het prima op.”

“De mensen zijn hier aardig en behulpzaam. En ik heb al gemerkt dat het er hier allemaal wat rustiger en gemoedelijker aan toe gaat dan ik gewend was. Of misschien is gemoedelijk niet het juiste woord. Het lijkt minder gehaast. Zelfs de Friese taal kan ik al redelijk volgen. Sommige woorden kan ik echt niet verstaan, maar de meeste kan ik wel plaatsen. Ik kom uit Apeldoorn en kan plat praten hè, dus dat helpt”, zo laat de oefenmeester in de Leeuwarder Courant weten. Streppel laat zijn spelers erg veel trainingsuren maken.

“Het lijkt Trond Sollied wel”, zo grapt een medewerker. Streppel: “In het begin trainen we op omvang en duur. Daarom maken we de eerste twee weken lange sessies. Daarna wordt het korter en explosiever. Volgende week en de week erop gaat het gas erop. Dan wordt het intensiever. Al moet ik zeggen dat we ze gisteren al een vrije dag hebben gegeven. Dat was wel nodig.”

Lees meer: