Streppel heeft vertrouwen in Jansen: ''Ik denk dat hij dat wel in zich heeft''

Jurgen Streppel is niet verbaasd dat SC Heerenveen ervoor gekozen heeft om zijn voormalig assistent Johnny Jansen te promoveren tot hoofdtrainer. De 49-jarige trainer denkt dat Jansen over de juiste kwaliteiten beschikt om te slagen in het Abe Lenstra Stadion.

"In die twee jaar heb ik het wel een paar keer met hem over zijn ambitie gehad om ooit trainer van Heerenveen te worden", vertelt Streppel aan Voetbal International. "Ik heb hem geadviseerd om eens bij een andere club te kijken, zijn horizon te verbreden. Bijvoorbeeld als hoofdtrainer in de Eerste Divisie."

"Maar zoals je nu ziet, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik ben blij voor Johnny", vervolgt Streppel. "Ik denk dat hij een goede trainer is, met een goed idee van voetballen. Maar een goede trainer zijn is één, het gaat er nu ook om dat hij alles eromheen goed gaat managen. Ik denk dat hij dat wel in zich heeft."

"Een groot voordeel voor Johnny is dat hij alles en iedereen bij de club kent, hij weet precies hoe de lijntjes lopen. Dat is bij Heerenveen niet onbelangrijk", besluit Streppel, die zelf na een uitstapje bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta nog niet weet waar hij volgend seizoen trainer is.

VI's @reonboeringa portretteert SC Heerenveen-coach Johnny Jansen, een clubman van een uitstervend ras. (PRO)https://t.co/CAPyJSh1W8

— VI (@VI_nl) 14 juni 2019
Lees meer: