Streppel en Marzo tegen Bruijn: ''Zal gaan om mentale weerbaarheid''

Voor SC Heerenveen zit het seizoen erop maar voor oud-spelers Jordy Bruijn (NEC), Stefano Marzo en Jurgen Streppel (Roda JC) spant het er vanavond nog flink om in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Om 18:45 uur wordt er afgetrapt in De Goffert.

Het als zevende geëindigde NEC is de lichte favoriet aangezien het in de reguliere competitie negen punten meer verzamelde dan Roda JC, dat achtste werd. De ploeg uit Nijmegen had dat mede te danken aan Bruijn, die met elf goals gedeeld clubtopscorer werd met Elaysis Tavsan. De middenvelder miste alleen enkele duels vanwege blessures, maar speelde net als Marzo bij Roda JC alle wedstrijden.

Bruijn beseft dat NEC de favoriet is, maar dat Roda JC - dat verrassend De Graafschap vloerde - niet zomaar te verslaan is. "We mogen Roda niet onderschatten", vertelt Bruijn bij ESPN. "We hebben het lastig gehad tegen ze, twee keer dit seizoen (1-1 en 1-3 winst, red.). Maar als we strijden zoals tegen Almere City, hoeven we voor niemand bang te zijn", besluit Bruijn strijdlustig.

Ook Streppel verwacht een spannend duel tegen zijn oude pupil. "Het zal vooral gaan om mentale weerbaarheid. Laten zien dat je er staat en blijven gaan. Dat hebben we tegen De Graafschap al bewezen", vertelt Streppel aan het de regionale zender L1. De trainer is blij dat er 1500 Nijmeegse fans bij het duel aanwezig mogen zijn. "Het is mooi dat er eindelijk weer publiek is. Voetbal is entertainment."

De winnaar is overigens nog niet zeker van promotie en zal het komende zondag (18:00 uur) moeten opnemen tegen de winnaar van het duel tussen FC Emmen (met oud-Heerenvener Caner Cavlan) en NAC Breda (21:00 uur).

Lees meer: