Streppel: ''Een klasbak, winnaar pur sang en breed georiënteerd''

Peter Maas is al ruim vijf jaar werkzaam als scout bij SC Heerenveen, maar daar komt per 1 augustus een einde aan. Hij gaat namelijk als hoofd scouting aan de slag bij NAC Breda, waar de Roosendaler algemeen directeur Luuc Eisenga weer tegenkomt.

Maas had bij SC Heerenveen drie jaar te maken met Eisenga. Hij werd door Foppe de Haan in 2014 naar Friesland gehaald, waar de scout de fijne kneepjes van het vak leerde van oud-voorzitter Riemer van der Velde. In het Abe Lenstra Stadion diende Maas verder ervaren trainers als Marco van Basten, De Haan, Dwight Lodeweges en Jurgen Streppel.

Volgens Streppel haalt NAC Breda een vakman in huis. "Peter is een klasbak, een winnaar pur sang en breed georiënteerd", zegt de oud-trainer van SC Heerenveen in BN DeStem. "Hij draait niet om de hete brij heen. Ik vind hem een hele goede scout. Sommige scouts zeggen: hij had zijn dag niet. Peter zegt waar het op staat; die is goed, die is slecht. Die en die keuze moet je maken."

Streppel had twee jaar intensief te maken met Maas. "Hij is op een goede manier eigenwijs en is toe aan stap hogerop met meer verantwoordelijkheid", herinnert de oefenmeester zich. "Hij heeft verstand van voetbal, kan uitstekend een organisatie neerzetten en niet onbelangrijk, hij komt uit de buurt en heeft vaak gepassioneerd met mij over NAC gepraat."

Peter Maas de nieuwe Hoofd Scouting van #NAC: ‘Hij is een klasbak, een winnaar pur sang’ #NACpraat https://t.co/SzGrF6moIf

— Yadran Blanco (@yadranblanco) 5 juli 2019

Lees meer: