Streppel blikt terug: ''Hij heeft het daar echt fantastisch gedaan''

Jurgen Streppel werkte als trainer van SC Heerenveen graag samen met Reza Ghoochannejhad. De oefenmeester is vol lof over de huidige spits van PEC Zwolle.

"Hij heeft het in Heerenveen echt fantastisch gedaan. Ik weet nog dat we in de winterstop op de derde plek stonden. Dat kwam ook omdat Reza het, eigenlijk net als de rest van de ploeg, heel goed gedaan had. Het is een heel prettige speler om mee samen te werken omdat hij een op-en-top-professional is. Hij is altijd met zijn lichaam bezig en heeft altijd een doel. In onze periode was dat bijvoorbeeld ook het WK in Rusland halen. Nou, dat is hem gelukt", begint Streppel tegenover De Stentor.

Streppel probeerde Reza eerder al naar Willem II te halen. "We hadden onmiddellijk een klik, alsof we elkaar al jaren kenden. Met sommige mensen heb je dat. Ik had ook de indruk dat hij naar Tilburg zou komen, maar in die ene wedstrijd die hij daar nog speelde, blesseerde hij zijn knie. Daar baalde ik van." 

"Dan word je later trainer van Heerenveen, waar niet veel geld was, en we uiteindelijk besloten hem terug te halen. Dat bleek een prima keuze. Hij had een goede klik met Sam Larsson en Arber Zeneli. Reza was net als Stijn Schaars met al zijn routine een voorbeeld voor de andere jongens", besluit hij.

Reza Ghoochannejhad is sociaal, muzikaal, koning van de taal en gaat bij PEC Zwolle met 12e avontuur aan de haal. Van ???????? naar ???????? naar ???????????????????????????? naar ???????? naar ???????? naar ???????? naar ???????? naar ???????? en weer terug. Een slalom, met oude bekenden, langs alle haltes???? #peczwollehttps://t.co/LzS8MEXNYQ

— Johan Inan (@JohanInan) September 21, 2019

Lees meer: