Streppel: ''Bizar, bergen geld gaan er daar in het voetbal om''

Jurgen Streppel is per ingang van komend seizoen de trainer van Roda JC. De voormalig trainer van SC Heerenveen hoopt met Roda JC de weg omhoog weer in te zetten. In Abu Dhabi beleefde Streppel zijn laatste avontuur, maar na drie wedstrijden werd hij daar alweer op straat gezet.

Toch kijkt de trainer met een goed gevoel terug op die tijd. "Het was leerzaam en gaaf", vertelt Streppel in gesprek met het Brabants Dagblad. "Hoe ga je om met een gevoelstemperatuur van 50 graden, om een uur 's nachts? Wat doe je als spelers om acht uur verplicht moeten bidden? Dat soort zaken."

Veel publiek is er niet tijdens wedstrijden in Abu Dhabi. "We hadden een geweldig stadion met 42.000 plaatsen. Er zaten er 15.500", zegt Streppel. "Bizar. Bergen geld gaan er daar in het voetbal om. Het draait voornamelijk om de status van de eigenaar van zo'n club. Die geniet er het meeste van."

"Ik stond bij wedstrijden altijd zo dicht mogelijk bij de spelerstunnel. Daar voelde je nog de airco. Weinig publiek had ook voordelen: geen supportersrellen en geen publiek dat ons stond op te wachten", aldus Streppel.

Jurgen Streppel: over barrels olie, bergen zand en bakken geld https://t.co/rzTXx3ckV7

— De Stentor (@De_Stentor) June 19, 2020

Lees meer: