Streep door komst De Roon naar Eredivisie? "Twijfelen ze aan"

Marten de Roon
Marten de Roon Foto: © Orange Pictures

Dat Ajax zich wil gaan versterken met een middenvelder mag geen geheim meer heten. In de AD Voetbalpodcast vertelt John Inan dat Marten de Roon inderdaad een optie is geweest bij de Amsterdammers.

Ajax heeft een duidelijk beeld van de gewenste versterking. "Deze speler moet ervaring hebben. Dan hoeft het niet per se een speler van 35 jaar te zijn, maar wel een speler die al flink wat wedstrijden in topcompetities in de benen heeft. Een verdedigende middenvelder die ook voetballende kwaliteiten meebrengt. Maar vooral ook iemand die leiderschap gaat toevoegen aan de selectie."

Volgens Inan heeft De Roon inderdaad op het lijstje gestaan, maar twijfelt Ajax aan diens geschiktheid. "Qua positie, qua achtergrond, een Nederlander, daarin komt hij heel erg in aanmerking. Toch twijfelen ze aan zijn leiderschapskwaliteiten. Het moet wel echt een kartrekker zijn, iemand die de boel op sleeptouw neemt en verbaal continu aanwezig is.

Inan vertelt dat Ajax een absolute topkandidaat had, maar zijn komst is inmiddels uitgesloten. "Pierre-Emile Højbjerg van Tottenham Hotspur. Daar zaten ze in de tijd van Erik ten Hag al achteraan. Toen koos hij voor de ploeg waar hij nu speelt. Deze periode dacht Ajax een goede kans te maken, maar hij bleek vrij prijzig en ging ook meer spelen in het team van Ange Postecoglou."

Lees meer:
0 reacties