Steun voor gezamenlijk plan: ''Kan niemand bezwaar tegen hebben''

Voormalig Aktie 67'-voorzitter Rikus de Vries roept alle betrokken partijen rond SC Heerenveen op om een gezamenlijk plan te maken. Hij voegt zich daarmee bij erevoorzitter Riemer van der Velde, die met enkele prominenten al wat eerste ideëen op papier heeft gezet.

"De situatie waarin Sportclub Heerenveen verkeert, gaat mij, net als vele anderen met een pompeblêdhart, aan het hart. Ik heb het dan niet alleen over de sportieve en financiële situatie, maar ook over de periodiek terugkerende bestuurlijke chaos", begint De Vries in de Leeuwarder Courant.

"Het zijn zaken die niet los van elkaar kunnen worden gezien en die ervoor zorgen dat onze club in een neerwaartse spiraal is beland, waarbij het – om met Gertjan Verbeek te spreken – één minuut voor twaalf is. Het is dan ook zaak alle krachten te bundelen en met elkaar te komen tot een gezamenlijk plan voor de korte en lange termijn."

"De nadruk ligt wat mij betreft op gezamenlijk, dus geen acties in kampen. Daar hebben we allen voor nodig die betrokken zijn bij onze club. Ik roep de besturen van de beide supportersclubs, de vrijwilligersvereniging, Aktie '67, OSSH, Stichtingsbestuur en interimdirectie en RVC op gezamenlijk met de 'groep-Riemer' de koppen bij elkaar te steken."

"Vanuit de overtuiging dat dit allemaal mensen zijn met een pompeblêdhart, kan niemand hier bezwaar tegen hebben", besluit De Vries, die elf jaar lang voorzitter was van Aktie '67, de stichting die SC Heerenveen er in 1967 bovenop hielp door diverse acties.

Foto: FeanOnline

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand