Steppe: 'Ondanks nederlaag toch genoten'

Kenny Steppe moest door diverse blessures vijftien maanden toekijken. Zondag maakte de Belgische goalie van SC Heerenveen zijn rentree. De Friezen troffen een ontketend PSV en verloren met 5-1 in het eigen Abe Lenstra Stadion. Steppe kijkt toch terug met een goed gevoel op het duel.

'Tegen PSV weet je dat je als doelman veel werk zult krijgen, maar ik had het natuurlijk liever anders gezien', vertelde Steppe aan Sporza. 'We zijn veel te slap begonnen aan de wedstrijd en dat is jammer. Ik had wel een paar wedstrijden bij de beloften gespeeld, maar dat is nog een groot verschil met het eerste elftal. Ik miste duidelijk wat wedstrijdritme en het was dus wel even wennen.'

In de zomer van 2008 maakte Steppe de overstap van Germinal Beerschot naar SC Heerenveen. Met name door blessures keepte hij tegen PSV pas zijn veertiende competitiewedstrijd voor de Friezen. 'Ik had echt toegeleefd naar die wedstrijd en dan hoop je natuurlijk op een andere uitslag. Maar dat is het leven van een keeper.'

'Ondanks de nederlaag heb ik toch van de wedstrijd genoten. Ik voel me nu ook sterker dan voor mijn blessures', weet de 23-jarige goalie die bij SC Heerenveen nog een contract heeft tot medio 2013. 'Ik ga met een goed gevoel de vakantie en de winterstop in.'

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand