Steppe: 'Heerenveen wilde niet meewerken aan een transfer'

Kenny Steppe is bepaald niet te spreken over het bestuur van SC Heerenveen, zo laat hij donderdag weten in het Nieuwsblad. Volgens de Belgische doelman lijkt het er sterk op dat het bestuur invloed uitoefent op de opstelling en dat ze hem de afgelopen zomer een transfer hebben geblokkeerd. 'Ze wilden vreemd genoeg niet meewerken aan een transfer.'

Steppe is een van de grootverdieners bij Heerenveen, maar heeft na vier jaar Heerenveen amper veertien wedstrijden gespeeld. ‘Ik kreeg ook dit seizoen geen kans', zucht Steppe. ‘Het ligt zeker niet aan de trainer, want ik kom goed overeen met Marco Van Basten.' De reden ligt volgens de voormalige Belgische Doelman van het Jaar in een andere hoek.

'De oorzaak ligt bij het bestuur, dat er een andere visie op nahoudt. Normaal heeft het bestuur geen inspraak in de opstelling, maar in Heerenveen lijkt dat wél het geval. Maar daar ga ik niet dieper op in. Ik hou het erop dat niet alles eerlijk verlopen is.'

Vertrekwens
Het contract van de Belg loopt dit seizoen af en de kans lijkt nihil dat beide partijen met elkaar verder gaan. ‘De kans dat ik vertrek, is groot. Ik ben einde contract en betwijfel of Heerenveen me een nieuw voorstel zal doen. Ik wil ook niet langer op de bank zitten. Ik ben bereid om een stapje terug te zetten, als ik maar kan spelen.'

‘Ik trek me vooral op aan de wedstrijden met de reserven, waarin ik een hoog niveau haal. Maandag klopten we Jong Utrecht, waardoor we aan de leiding staan. Ik kon mijn steentje bijdragen door een strafschop te stoppen. Hopelijk zien andere clubs dat ik daar goed presteer.'

'Vorige zomer hadden enkele ploegen interesse, maar het bestuur van Heerenveen heeft toen te traag gehandeld. Ze wilden vreemd genoeg niet meewerken aan een transfer.'

'Ondankbare taak'
‘Eigenlijk zit ik al vier jaar in hetzelfde schuitje. Ook onder Sollied en Jans viel ik naast de ploeg. Een paar keer kreeg ik mijn kans, maar dat duurde nooit lang. Door de ondermaatse prestaties van de ploeg was het ook nooit een pretje om in doel te staan. Het was vaak een ondankbare taak.'

Dit seizoen werd Steppe zelfs gedegradeerd tot derde doelman, maar omdat Kristoffer Nordfeldt geblesseerd raakte, zit hij toch weer op de bank. ‘Dat is toch al iets prettiger, omdat ik weet dat ik zal spelen als er iets met Vandenbussche gebeurt', zegt Steppe.

'De groep is fel verzwakt'
Maar eerst moet Steppe nog het seizoen afmaken bij Heerenveen, dat in een moeilijke periode zit. ‘Door de slechte start ligt er veel druk op Van Basten, maar er wordt te veel van hem verwacht', weet Steppe. ‘De spelers moeten het doen en de groep is nu eenmaal fel verzwakt.'

‘Dost, Assaidi en Narsingh, die samen goed waren voor vijftig doelpunten, zijn allen vertrokken en ze werden onvoldoende vervangen. We gaan nog een moeilijk seizoen tegemoet.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand