Steijn geen 'opleider': "Hij wil puur presteren met eerste elftal"

Maurice Steijn
Maurice Steijn Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn wordt mogelijk de nieuwe trainer van SC Heerenveen. Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen namelijk als hoofdcoach bij de Friezen. Clubwatcher Sander de Vries zet zo zijn vraagtekens bij een eventuele aanstelling van Steijn.

"Met Steijn haal je in ieder geval niet een onbeschreven blad binnen", zegt De Vries bij Omroep Abe. "Het is iemand die in het oog van de storm heeft gezeten. Vorige week zat hij nog bij Rondo. Daar maakte hij een platvloerse opmerking richting de psycholoog van Almere City."

De Vries heeft het afgelopen weekend wat rondgebeld met mensen die meer weten te vertellen over de trainer Maurice Steijn. "Hij is niet de opleider en ook niet de trainer die veel aandacht besteedt aan de jeugdopleiding. Hij wil gewoon puur presteren met het eerste elftal."

"Hij ziet de competitie als 34 afzonderlijke hoofdstukjes, waarin hij in elk hoofdstukje probeert om het maximale resultaat te bereiken. Dat klinkt als een open deur, maar het is dus niet een trainer die zich verantwoordelijk voelt voor de jeugdopleiding. Het is een resultaattrainer en dat schijnt hij hartstikke goed te kunnen. Zowel bij VVV-Venlo als bij Sparta", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties